Snurken oplossen

snurken oplossen

Snurken oplossen

Snurken kan heel vervelend zijn, zowel voor u als uw partner. Bovendien is het niet ongevaarlijk wanneer er ook slaapapneu vastgesteld wordt. Snurken oplossen is dan ook aan te raden. Er zijn zowel non-operatieve of operatieve behandelmethoden. Dr. Tine Van Becelaere is een gespecialiseerde NKO arts en heeft zich in het bijzonder toegelegd op snurken en slaapapneu.

Wat is snurken?

Snurken is het geluid dat ontstaat wanneer de luchtwegen tijdens het slapen geblokkeerd zijn en lucht moeilijk kan stromen. Het kan optreden wanneer de spieren in de keel en de nek ontspannen zijn tijdens het slapen, wat leidt tot trillingen van het weefsel in de luchtwegen. Het geluid kan variëren van een zacht geronk tot een hard geruis. Snurken kan een probleem zijn omdat het kan leiden tot onderbrekingen van de slaap en kan ook invloed hebben op de kwaliteit van de slaap van de snurker en eventuele slaapgenoten.

Snurken oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken van snurken, sommige van de meest voorkomende zijn:

  1. Overgewicht of obesitas: Overgewicht kan leiden tot overmatige weefselvorming in de nek en het gezicht, wat kan leiden tot verstopping van de luchtwegen tijdens het slapen.

  2. Alcohol- en tabaksgebruik: Alcohol en tabak kunnen de spieren in de luchtwegen ontspannen, wat kan leiden tot snurken.

  3. Slapen op de rug: Als u op uw rug slaapt, kan uw tong naar achteren vallen en de luchtwegen blokkeren, wat kan leiden tot snurken.

  4. Veroudering: Met het ouder worden kunnen de spieren in de luchtwegen slap worden, wat kan leiden tot snurken.

  5. Nekomvang: Als u een grote nekomvang hebt, kan dit de druk op de luchtwegen verhogen en leiden tot snurken.

  6. Neusobstructie: Als u een neusobstructie hebt door bijvoorbeeld verkoudheid, allergieën of een gebroken neus, kan dit leiden tot snurken.

  7. Slaapapneu: Snurken kan een teken zijn van slaapapneu, een aandoening waarbij de luchtwegen tijdens het slapen volledig of gedeeltelijk worden afgesloten, wat leidt tot onderbrekingen van de ademhaling.

Het is belangrijk om te onthouden dat snurken niet altijd een probleem hoeft te zijn, maar als het snurken ernstig is of gepaard gaat met andere symptomen, zoals moeite met ademhalen tijdens het slapen of overdag dutten, kan het raadzaam zijn om een arts te raadplegen.

Wat is slaapapneu?

Slaapapneu is een aandoening waarbij de luchtwegen tijdens het slapen volledig of gedeeltelijk worden afgesloten, wat leidt tot onderbrekingen van de ademhaling. Dit kan leiden tot lage zuurstofgehaltes in het bloed en kan ook leiden tot verstoringen van de slaap. Slaapapneu kan optreden bij mensen van alle leeftijden, maar het is vaker voorkomend bij mensen die overgewicht hebben, ouderen, mannen en mensen met een familiegeschiedenis van slaapapneu. Symptomen van slaapapneu kunnen zijn: snurken, moeite hebben met ademhalen tijdens het slapen, overdag dutten, vermoeidheid en concentratieproblemen. Als u denkt dat u slaapapneu heeft, is het belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

DISE slaaponderzoek

Snurken oplossen? Dan wordt het DISE slaaponderzoek aanbevolen. DISE staat voor Drug Induced Sleep Endoscopy en kan het best omschreven worden als een dynamisch onderzoek van de bovenste luchtwegen bij personen met een snurkprobleem of een obstructief slaapapneusyndroom. 

Het DISE onderzoek helpt ons om de oorzaak van het snurken te detecteren. Ligt het aan de neus, de keel of is het een combinatie van factoren? Na het onderzoek kan Dr. Tine Van Becelaere bepalen welke de beste behandelmethode is om het snurken te verminderen.

Behandelmethoden snurken

Er zijn zowel non-operatieve of operatieve behandelmethoden. De juiste behandelmethode voor snurken oplossen is voornamelijk gelinkt aan de oorzaak. Een mondstukje of CPAP zijn non-operatieve behandelmethoden. Soms kan het nodig zijn om te kiezen voor een operatieve behandelmethode, bijvoorbeeld een ingreep aan de neus om het neustussenschot recht te zetten of een ingreep aan de keel indien een te laag verhemelte vastgesteld wordt. Dr. Tine Van Becelaere is een gespecialiseerde NKO arts en heeft zich in het bijzonder toegelegd op snurken en slaapapneu.

snurken oplossen

Dr. Tine Van Becelaere

Dr. Tine Van Becelaere behaalde haar diploma geneeskunde in Maastricht en zette daarna haar opleiding tot neus-, keel- en oorarts in aan de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) in Brussel. 

U kan bij haar terecht voor algemene en pediatrische NKO aandoeningen, zoals bijvoorbeeld oorproblemen, sinusitis en keelpijn. Ze heeft zich ook in het bijzonder toegelegd op allergieën, neusproblemen en snurken. Ook voor functionele en/of esthetische neuschirurgie (neuscorrectie of rhinoseptoplastie en neustussenschotcorrectie of septoplastie) kan u bij haar terecht.

snurken oplossen

Overzicht raadpleging:


VoormiddagNamiddag
MaandagImeldaziekenhuis14:15-18:00
DinsdagImeldaziekenhuis
Woensdag8:00-12:0014:00-18:00
DonderdagImeldaziekenhuisImeldaziekenhuis
Vrijdag8:00-12:00Imeldaziekenhuis

Praktische informatie:

  • Gelieve uw identiteitskaart en twee klevers van de mutualiteit mee te brengen.
  • Er is parking voor de praktijk voorzien.
  • Betaling met cash, Payconiq of Bancontact.

Dr. Van Becelaere | Snurken oplossen

Kapelseweg 61
2811 Mechelen

Snurken oplossen? Dr. Tine Van Becelaere is een gespecialiseerde NKO arts en heeft zich in het bijzonder toegelegd op snurken en slaapapneu.

Telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak van maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 8u tot 12u. U kan dr. Van Becelaere zelf raadplegen op de uren dat zij aanwezig is in de praktijk.

Voor dringende problemen, contacteert u best uw huisarts. Deze kan een afspraak met hoge urgentie bij een specialist maken indien dit nodig zou zijn.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x